Zelfkritiek

Ken je dat stemmetje in je hoofd dat bij alles wat je doet commentaar heeft? Lees wat je daarmee kunt doen.

Zelfkritiek

De onderwerpen voor mijn posts dienen zich meestal vanzelf aan als ik in gedachten wat gesprekken van de afgelopen week door mijn hoofd laat spelen. Wat sprong eruit deze week? Welk onderwerp is regelmatig teruggekomen?

Deze week was het helemaal een makkie! In bijna ieder gesprek ging het over het stemmetje in je hoofd dat bij alles wat je doet commentaar heeft, én wat je daarmee kunt doen.

'Zou je dat wel doen? Ze vinden het vast gek.' 'Dit kan echt beter, nog even doorwerken.' 'Laat die vraag maar zitten, anders denken ze dat je niks weet.' Dat stemmetje bedoel ik. Herkenbaar?

Heel vermoeiend! Maar wat moet je ermee?

Nou, eigenlijk helemaal niks. Dat stemmetje probeert jou uit situaties te houden die kunnen zorgen voor vervelende gevoelens als afwijzing, uitgelachen worden of niet geaccepteerd worden. Bescherming dus.

Of eigenlijk: over-bescherming. Want zó gevaarlijk is het niet om iets nieuws te proberen, een fout te maken of een vraag te stellen. Je kunt er dus gerust voor kiezen om eens NIET te luisteren naar dat stemmetje...

Lees meer op www.kappacoaching.nl

Geplaatst op vrijdag 3 september 2021.

Over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID

Dit bericht is geschreven door Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID. Het bedrijf valt onder coaching uit Ede. Trefwoorden van Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID uit Veenendaal : mental coach, vrouwencoaching, coaching voor vrouwen, coaching voor meer zekerheid, persoonlijke coaching, life coaching, coaching bij verandering, coaching voor meer zelfvertrouwen, .

Lees meer over Kappa Coaching WEG MET DIE ONZEKERHEID.